www.poolstation.nl

weblog 2007


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
zand verzamelen

2 juli 2007 20.30

Lise Fivez van de universiteit van Antwerpen is 3 dagen op bezoek om een experiment op te zetten. Ze gaat planten kweken op een voedingsoplossing die verrijkt is met een stabiel isotoop van stikstof (N15). Deze planten worden dan als strooisel op begraasde en onbegraasde vegetatie gelegd. De afbraak van de planten is dan te vervolgen doordat het isotoop van stikstof terug te vinden is in de bodem, in het mos of in nieuw groeiende planten.

Eerst moet ze zand verzamelen waarin de planten geplant kunnen worden. Dat is nog niet zo eenvoudig want hier is de bodem voornamelijk bestaande uit stenen en ijs.
zand verzamelen
bakjes met grond grassen verzamelen en uitplanten
bakjes met zand en veen grassen verzamelen en uitplanten
onverstoorbaar in de kas en bemonsteren van de exclosures
onverstoorbaar in de kas en bemonsteren van de exclosures

Rechts een korte video waarop Lise iets vertelt over haar onderzoek. Informatie over haar project is te vinden op de website van de universiteit Antwerpen Lise monstert [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20070702, 11:30 20070702, 20:30 20070703, 19:30 alle verslagjes met kleine foto's
ringen maken kringloopstudie afbrokkelende gletsjers

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [planten]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.