www.poolstation.nl

weblog 2015


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
  Geir Wing Gabrielsen heeft een blauwe vinvis gezien in het Kongsfjord en meldt dit op facebook. Zo'n waarneming is zeldzaam en is een prachtig vervolg op het goede nieuws van 6 juni, toen de toeristenboot Plancius van Ocean Wide expeditions een kudde van 85 (!) Groenlandse walvissen tegenkwam aan de rand van het pakijs ten noorden van Spitsbergen. Zelfsd e meest positieve schatting tot dan toe was een maximum van 100 Groenlandse walvissen in het Europese deel van de Noordelijke Ijszee. Deze soort is hier helemaal uitgegroeid door de 17de eeuwse walvisvangst.

Helaas hebben wij de blauwe walvis niet gezien. De laatste waarneming in de zomer stamt uit 2007. De blauwe vinvis wordt meestal gezien 30-50 kilometer uit de kust.
Geir ontdekte de walvissen.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20150627, 09:15 20150627, 13:00 20150627, 16:00 alle verslagjes met kleine foto's
Spullen zijn aangekomen blauwe vinvis Een wilde rit

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [walvis]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.