www.poolstation.nl

weblog 2015


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Polarsyssel

21 juni 2015

Het wettelijk gezag op Spitsbergen, de Sysselmannen, heeft een nieuw modern schip in gebruik genomen. Het ziet er allemaal futuristisch uit, maar het is speciaal gebouwd voor noodgevallen in ijsbedekte wateren. Het schip wordt gehuurd van een IJslandse reder. In de wintermaanden wordt het gebruikt in de offshore-industrie. Meer informatie over dit schip kan hier gevonden worden.

De boot brengt twee politiemensen en hun materiaal naar Ny-Ålesund. Een bioloog en een politieagent vormen een team voor de zomer als zogenaamde veldinspecteurs. Het bootbezoek valt natuurlijk precies binnen het midzomerfeest. Om 2 uur in de ochtend vervolgd de boot haar reis.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20150620, 19:15 20150621, 00:05 20150623, 14:21 alle verslagjes met kleine foto's
Midzomerfeest Polarsyssel Gotcha

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [mensen]  [bezoekers]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.