www.poolstation.nl

weblog 2014


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Blomstrand vogelklif

13 juli 2014
Kentaro Hayashi is een collega van Japan. We hebben al samen een artikel over rendierkeutels. Volgend jaar willen we kijken naar denitrificatie op plekken die bemest worden door vogelpoep. Ik wil hem de vogelklif laten zien op het eiland Blomstrand, waar studenten van Claus Bech werken aan drieteenmeeuwen. De vogelklif is een steile klim over rijke toendra vegetatie. Op de foto links, is de klif het groenste gebied omsloten door drie steile rotswanden.
Zo ziet de klif er uit van dichtbij.Overal drieteenmeeuwen op nesten.
Moe van de klim........maar het uitzicht is prachtig.
Een jong poolvosje komt voorbij.......en gaat kanagen een een oud rendierskelet.
De steile afdaling
En net buiten de invloedsfeer van de vogelklif is er nauwelijks vegetatie. Na thuiskomst heb ik een selfie gemaakt met Kentaro. Alle andere opnames zijn van hem.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20140711, 23:45 20140713, 15:00 20140713, 21:00 alle verslagjes met kleine foto's
ijsbeer blomstrand vogelklif wereldkampioen voetbal

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [drieteenmeeuw]  [landschap]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.