www.poolstation.nl

weblog 2014


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
De dag nadat we de ijsbeer op Storholmen hebben gezien gaan we uiterst voorzichtig kijken op Storholmen. We moeten nesten controleren en willen de schade aanschouwen. De ijsbeer heeft ongeveer 30 eidereend nesten gegeten en één ganzennest. Dat was nest 93, het laatste nest van Ross dat nog niet was uitgekomen. Er ligt een dood nat kuiken naast het nest.
Hierboven twee foto's van eidereend nesten, die door de ijsbeer leeggeroofd zijn. De eieren van een eidereend hebben een groene schaal en de nesten hebben geen keutels rondom.
Je vraagt je af of een ei-dieet wel zo gezond is voor een ijsbeer. Heel veel eiwit en minder vet dan een zeehond-dieet. In ieder geval raakt de ijsbeer er van aan de diarree. We vonden vier van die grote klodders. We hebben een stukje poep meegenomen in de hoop dat een specialist op basis van het DNA kan nagaan of de ijsbeer nog iets anders had gegeten en misschien zelfs welke ijsbeer het was.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20140710, 23:30 20140711, 12:00 20140711, 23:45 alle verslagjes met kleine foto's
ijsbeer achter het dorp gegeten door de ijsbeer ijsbeer

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [ijsbeer]  [eidereend]  [nesten controleren]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.