station  sponsoring

www.poolstation.nl

 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

click for english

[beheer] [geschiedenis] [veiligheid] [dagelijks leven] [check lists] [sponsoring

[vorige]

Zonder sponsoren is het moeilijk om de continuïteit te handhaven. We danken onze sponsoren, maar zijn ook steeds op zoek naar nieuwe steun. Kijk daarvoor op de website van de Willem Barentsz Stichting

Het Nederlands Poolstation wordt gefinancierd door het Nederlands Polair Programma van de Nederlandse regering. De meeste onderzoekers die het station bezoeken hebben onderzoeksbeurzen gekregen van het Nederlands Polair Programma, de Nederlandse Wetenschappelijke Organisatie (NWO) of de Europese Gemeenschap.

De organisatie Ocean Wide Expeditions helpt ieder jaar met vervoer van onderzoeksmateriaal naar Spitsbergen. Zij maken cruises met toeristen in de poolgebieden. Als tegenprestatie geven we regelmatig presentaties voor de toeristen als ze Ny-Ålesund aandoen.

In 2008 heeft een actie rond het wasmiddel ARIEL van Procter & Gamble het mogelijk gemaakt om geld te krijgen voor Nederlands poolonderzoek naar klimaatverandering. Voor ieder verkocht pak ARIEL ontvangt het station een bijdrage die kan leiden tot een verdubbeling van de facilteiten van het poolstation. Het is een bijzondere actie omdat ARIEL het mogelijk maakt voor mensen met hun koopgedrag klimaatonderzoek te steunen. De makers van ARIEL hebben groen ondernemen hoog in het vaandel en hebben eerder al steun gegeven aan de landelijke campagne HIER. De actie Tikkie terug om de wastemperatuur van 40 naar 30 graden te zetten is ook een mooi voorbeeld om het publiek te motiveren tot milieuvriendelijker consumeren.

De mensen van ARIEL hebben ons gevonden. We zijn erg blij met de samenwerking en willen graag vaker zo'n samenwerking aangaan. Het poolonderzoek is duur en heeft een lange termijn investering nodig. Het Nederlands Poolstation kan een vehikel zijn voor uw investering in poolonderzoek of onderzoek naar de gevolgen van de opwarming van de aarde. Samen kunnen we een speciaal programma of een onderzoek vormgeven dat past bij uw wensen en voldoet aan onze eisen. We hebben een grote voorkeur voor projecten rond onderzoek en monitoring, maar uw steun kan ook gebruikt worden om kinderen in contact te brengen met de poolgebieden of om een nieuwe generatie van poolonderzoekers op te leiden. U kunt voor dit doel de Willem Barentsz Stichting steunen. Natuurlijk is het ook mogelijk dat we gebruik gaan maken van uw expertise of dat u ons ondersteunt in natura.

 Na een lezing gegeven te hebben voor een enthousiast reisgezelschap van Thika Travel op een boot in het Koningsfjord, besluit deze organisatie in oktober 2008 mijn onderzoek te steunen met een gift van USD 5000,-.

In samenwerking met het Ubbo Emmius Fonds was het mogelijk om een crowd funding actie te genereren om de trek van de noordse stern te volgen met behulp van geolocators. Op de website http://www.rugsteuntstern.nl is daarover te lezen.

[beheer] [geschiedenis] [veiligheid] [dagelijks leven] [check lists] [sponsoring