www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

Medische hulp

Er is geen arts in het dorp, maar er is een goede infrastructuur voor medische noodgevallen. Bij een medische noodstuatie dient Longyearbyen ziekenhuis is de gebeld te worden. Zij kunnen toestemming geven voor gebruik van de lokale apotheek. Indien noodzakelijk kunnen ze de de helikopter sturen met medisch personeel.

Bij brand

Er is een goede infrastructuur voor de bestrijding van brand, mede vanwege het lokale vliegveld. In alle gebouwen zijn er rookmelders. In ons huis werken de rookmelders op batterijen. Wanneer de batterij bijna leeg is, maken ze iedere 15 minuten een piep (deze piep is moeilijk te lokaliseren).

Reddingsoperaties

Niemand uit het Nederlandse Station mag meedoen aan een reddingsoperatie tenzij er absoluut geen alternatief is, of er een verzoek ligt van een opgeleide redder, die een beroep doet op specifieke ervaring. Statistieken wijzen uit dat reddingsoperaties vaak levensbedreigend zijn voor de redders. Overweeg altijd of in een noodsituatie een directe actie noodzakelijk is. Meestal is het wachten op beter weer of een consolidatie van de situatie de beste reactie. Het beste platform voor noodhulp is een samenkomst van stationleiders. Zij kunnen de juiste afwegingen maken. Ook dient de watchman van Kings Bay te worden geinformeerd. Aleen de meest ervaren mensen komen bij een reddingsactie in actie.
Als er een acute noodsituatie is, is het oproepen van de helikopter van de Sysselmannen de juiste actie. Deze is volledig uitgerust voor noodgevallen en is binnen 30 minuten aanwezig. Er zijn kosten mee gemoeid, maar dit mag nooit een reden zijn om af te zien van hun betrokkenheid.
Klik op de foto voor meer details "width = 120 height = 90>
</A></TD></TR><TR><TD width=120 valign=20070704, 10:30
reddingsoperatie

Milieu-rampen

In Ny-Ålesund zijn er speciale middelen voor het isoleren van een olievlek. Als je iets ziet wat een gevaar kan zijn voor het milieu neem dan direct contact op met de watchman.

IJsberen

weblog

click op de foto voor meer details
20080805, 23:54
mijn beer

weblog

Klik op de foto voor meer details " width=120 height=90></A>
</TD></TR><TR><TD width=120 valign= 20080609, 19:00
veiligheidscursus

Als er een ijsbeer bij het dorp wordt waargenomen, moet direct de watchman van Kings Bay worden gewaarschuwd. Als je buiten het dorp gaat, moet je altijd een geweer en een alternatief verjaagmiddel zoals een lichtkogel-pistool, vuurwerk of een scheepshoorn, samen met een radio. Laad nooit laden het geweer in of binnen het bereik van de stad. Geweren zijn alleen toegestaan voor mensen die een goedgekeurde "ijsbeer-gedrag-geweer-veiligheid-en-schiet-cursus" hebben gevolgd. Deze cursus is drie jaar geldig, maar kent een jaarlijkse opfris cursus geweer-veiligheid. De goedgekeurde schietcursus wordt gegeven door Kings Bay of UNIS. Een geweerveiligheidscursus wordt gegeven door de stationleider. Er is een strikt beleid hoe te handelen om ijsbeerongelukken te voorkomen.

Persoonlijke vaardigheden

Te vaak, overschatten we onze vaardigheden op het gebied van overleving en veiligheid. Zo is een cursus geweeromgang nog steeds erg weinig ervaring voor het veilig gebruik van een geweer. Je moet constant alert zijn en in gedachten oefenen hoe te handelen in een noodsituatie. De omgeving van de Nederlandse Arctic Station biedt unieke mogelijkheden voor wandelen, varen, kajakken en ijswandelen. Al deze activiteiten vereisen ervaring. Als je zo'n activiteit nog niet deed voordat je naar het noordpoolgebied ging, moet je niet verwachten aan zo'n activiteit mee te doen. Het is verplicht dat elk van deze activiteiten besproken wordt met de stationsleider. Ga altijd samen met iemand anders op pad en controleer vooraf de ervaring van uw partner, Neem een veiligheidsuitrusting en een radio mee.

Informatie voor anderen

Het is belangrijk om anderen te voorzien van informatie over uw activiteiten. Dat is met name van belang bij het verlaten van het dorp. Er is een logboek in de hal van de hut Londen II. Uitstapjes worden ook gemeld op het speciale bord in de hal van het Norsk Polarinstitutt. Vergeet je niet na terugkomst af te melden, want anders gaat men op zoek naar jou. Een radio is een handig onderdeel van uw veiligheid, die het mogelijk maakt om wijzigingen in uw reisplan door te geven.

Politie

Er is een speciale hut in Ny-Ålesund waar vertegenwoordigers van de Sysselmannen verblijven in de zomermaanden. Zij zijn de plaatselijke politie en verrichten inspecties en controle op de regelgeving. Ze werken in teams van twee personen. Meestal heeft een teamlid een achtergrond in het politiewerk en de andere in de biologie. Hoewel ze vaak onderweg zijn, kan het heel nuttig zijn om hen op de hoogte te houden van uw activiteiten.
Stationsleiders zijn ook opgeleid in veiligheid. Vooral de stationsleider van de Britse NERC basis blinken hierin uit. Indien nodig vraag hen om tips, trucs of hulp.

Meer informatie

Nick Cox van het Britse station heeft een boekje geschreven over veiligheid. Je kunt het engels-talig boekje als pdf-bestand hier downloaden.pages with keyword veiligheidNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [guillemot]  [history]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist