www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

essays door Ramsey Nasr

29 maart 2021

  Ramsey Nasr is in twee verschillende jaren, 2013 en 2014, op bezoek geweest in het station. Hij is duidelijk geïnspireerd door zijn verblijven op Spitsbergen. In 2013 vertelde hij er al over in deze video. Het jaar erop vroeg hij om een lange tocht alleen te maken.
Nu heeft hij in een boek drie essays gebundeld, die de covid-19 epidemie en de klimaatcrisis ontleden als twee rampen die fundamenteel met elkaar verbonden zijn. Hij roept op tot verandering, een opstand. In het boek verwijst hij naar zijn bezoeken aan Spitsbergen die hem een kader hebben gegeven om na te denken over depositie en rol van de mensheid. Grote woorden die op een erudiete en kunstzinnige wijze tot een logisch betoog zijn gekneed. Ik vind het weer een meesterwerk.

In het radioprogramma Kunststof van NPO1 geeft hij een mooi interview op 6 april 2021, dat als podcast beluisterd kan worden. Hierin vertelt hij nog een keer wat Spitsbergen voor hem heeft betekent.pages with keyword kunstenaarNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [guillemot]  [history]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist