www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

minister open het service-gebouw

28 juni 2021

Vandaag is de Noorse minister van Klimaat en Milieu, Sveinung Rotevatn, op bezoek om het centrale gebouw van Kings Bay te openen. Het gebouw is de plek met kantoren, maar ook de plek waar we met z'n allen eten. Het gebouw was aan het verzakken door de smeltende permafrost. Nu is het opnieuw gefundeerd op de diepere rotsen. Er is een delegatie van 6 personen van het ministerie.
De Gouverneur van Spitsbergen, Lars Fause, de directeur van het Noorse Polaire Instituut, Ole Arve Misund, en de voorzitter van de Raad van Bestuur van Kings Bay, Tor Instanes, zijn ook naar hier gekomen. Links op de onderstaande foto maakt de gouverneur een foto van de minister die bezig is aan zijn toespraak.
Als voorzitter van de Ny-Ă…lesund Science Managers Committee NySMAC, ben ik gevraagd ook een woordje te zeggen. Later op de middag heb ik een half uur overleg met de minister en zijn delegatie.pages with keyword dorpNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [guillemot]  [history]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist