www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

Naar het broedeiland

15 juni 2010

Vandaag meteen naar het grootste broedeiland om te kijken hoe het gaat met de nesten van de brandganzen. Ik vind 173 brandgansnesten op Storholmen tussen ongeveer 1000 eidereenden. Die nestcontroles zijn al ruim aan bod gekomen in andere weblog stukjes. Daarom nu alleen enkele impressies.

De variatie in nesten: veel mosplukjes, keutels rond het nest, de hoeveelheid dons en een ring van gras rond een nestkom als gevolg van soms tientallen jaren poepen.

Vergezichten (door de weinige waterdamp in de lucht) terwijl de hemel is bedekt met een laag wolken zijn eigenlijk het normale beeld. Maar op een foto kan het werkelijk spectaculair worden. Ik had het niet in de gaten toen ik de foto maakte, maar de laag hangende bewolking maakt het beeld spectaculair. Zie hoe mooi het hangt boven de ganzen op de linkerfoto.
Een ontmoeting met één van de drie rendieren die deze winter op het eiland zijn achtergebleven.

Op de sneeuw liggen nog winterkeutels (die vallen uiteen tot een sooret konijnenkeutels terwijl de echte zomerkeutels meer op mensendrollen lijken). Door de zwarte kleur vangen ze meer warmtestralen van de zon en daraom zakken ze langzaam weg in de laatste sneeuw.

Tenslotte een grasplek zomaar op de toendra.
Tenslotte komen er drie zeehonden kijken als we ons klaarmaken voor vertrek. Ze zijn nieuwsgierig. Let weer op het prachtige wolkendek.pages with keyword brandgansNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [guillemot]  [history]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist