www.poolstation.nl

weblog 2006


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
Olga Dolnik controleert een jong van de sneeuwgors een nest met sneeuwgorzen in een ventilatiegat van de werkplaats

21 juli 2006, 16:00

Olga Dolnik is een expert in vogel coccidiosis. Ze is tien dagen op bezoek en verzamelt poep van zoveel mogelijk vogelsoorten. Onder duizendmaal vergroting van een microscoop bekijkt ze eencelligen die in de darm leven. Veel jonge vogels zijn ge´nfecteerd met deze parasieten. Het nieuwe onderzoeksprogramma BIRDHEALTH gaat bestuderen hoe zo'n infectie de groei en overleving van de jongen be´nvloedt.

Op deze foto's controleert ze jonge sneeuwgorzen. Deze soort is de enige zangvogel op Spitsbergen. De sneeuwgorzen trekken naar het vaste land van Europa in de winter. De jongen groeien razendsnel in dit korte seizoen en worden gevoerd met insecten, die we niet eens zoveel tegenkomen.
met een ladder naar het nest
baby sneeuwgors [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20060720, 1600 20060721, 1600 20060721, 2355 alle verslagjes met kleine foto's
moord poep van sneeuwgorzen mijn muts is gestolen

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [sneeuwgors]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.