www.poolstation.nl

weblog 2006


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
click for video

30 juni 2006, 09:30

Vandaag hebben we niet zeven maar negen jonge vosjes geteld. Dit is de eerste foto van mij die gemaakt is met digiscoping (fotograferen door de telescoop). Ik heb nog veel te leren want de rest was prut. De video laat zien hie ze aan het spelen zijn en steeds bij de moeder zeuren om voer.

Vandaag heb ik ook een telefonisch interview met de VPRO-radio. Het programma "Onvoltooid verleden tijd" zendt op 6 augustus een nieuwsfragment uit 1939 uit. In dit polygoonjournaal vertelt Jan P. Strijbos (publicist en de godfather van de buitenlandse vogelreizen) aan Jac. P. Thijsse (de godfather van de natuurbescherming en oprichter van de Vereniging Natuurmonumenten) over zijn reis naar Spitsbergen. Strijbos is met zijn kano in het fjord hier geweest en heeft ook enige tijd op Storholmen in de hut gewoond. Hij schreef er een enthousiast verhaal over in een boek: "Svalbard, zwerftochten langs de koude kusten van Spitsbergen".


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20060629, 17:00 20060630, 09:30 20060701, 00:30 alle verslagjes met kleine foto's
ringen lezen negen jonge vosjes middernachtszon

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [poolvos]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.